Bài luận tiếng anh về thức ăn và sức khoẻ


Food is an essential need for health, it is more important than clothes and shelter. Food brings nutrition and is the ‘fuel’ essential to operating the body’s functions. But how many of us know the importance of good food? A good relationship with food means you understand exactly time, the way we eat and what kinds of food to improve your health.

Unfortunately, people are either too perfectionist about their bodies without paying any attention to properly supplementing food while others use unlimited food that leads to excess. History has proven that, besides nutrients, food is an indispensable part to maintain human development.

Bài luận tiếng anh thức ăn và sức khoẻ

Bài luận tiếng anh thức ăn và sức khoẻ

To have a healthy body, it is essential to establish a positive relationship with food. And to do this, you need to understand the advantages and disadvantages of health.

So how do you assess whether you have a healthy relationship with food? Answer the questions below in a few seconds, and remember to be completely honest with yourself:

 • Have you been hungry for hours?
 • Do you binge, feel guilty and avoid eating for the rest of the day as a punishment?
 • Do you feel stressed when uncertain about what to and should not eat?
 • Do you eat too fast?
 • Do you eat more when you’re stressed, angry, sad, or even happy?
 • Do you always calculate the input calories?

If all answers are yes, that means the reflection will impact the unhealthy  to the relationship between you and food. This shows that you are either very afraid of food or tend to consider food as a mean of relieving your mood. This has a negative effect on your health and weight.

Do not abstain too much

No food is absolutely forbidden. You can eat your favorite snacks when you’re not hungry so you don’t eat too much. In addition, it is possible to store healthy snacks in the kitchen.

Practice deliberate eating

Look at the food, chew slowly and enjoy little by little. If the dish has a strong flavor, it is rare for you to eat too much. In addition, deliberate and slow eating can help ensure digestive health.

 

Làm thế nào để tạo sự cân bằng giữa thức ăn và sức khỏe

Thực phẩm là nguồn cung cấp  dinh dưỡng và là ‘nhiên liệu’ thiết yếu để vận hành cơ thể. Nhưng không nhiều người biết được tầm quan trọng đó? Một mối quan hệ tốt với thực phẩm nghĩa là bạn hiểu bản thân của mình cần loại thức ăn nào, và cách cải thiện về đồ ăn ra sao để có sức khỏe tốt.

Có một nghịch lý là con người hoặc quá cầu toàn về cơ thể mà không mảy may chú ý đến việc bổ sung thực phẩm đúng cách. Trong khi một số khác lại dùng thực phẩm một cách quá dư thừa. Lịch sử đã chứng minh rằng, bên cạnh chất dinh dưỡng thì thức ăn là phần không thể thiếu để duy trì sự phát triển của loài người.

Vậy làm thế nào để đánh giá liệu bạn đang thực sự quan tâm về mối liên hệ của cơ thể với việc sử dụng thực phẩm? Tự trả lời các câu hỏi dưới đây trong vài giây, và nhớ phải hoàn toàn trung thực với chính mình:

 • Bạn có bị đói trong nhiều giờ?
 • Bạn có chè chén say sưa, cảm thấy tội lỗi và tránh ăn cho phần còn lại của ngày như là một sự trừng phạt?
 • Bạn có cảm thấy căng thẳng khi không chắc chắn về những gì nên và những gì không nên ăn?
 • Bạn có ăn quá nhanh không?
 • Bạn có ăn nhiều hơn khi căng thẳng, giận dữ, buồn hay kể cả khi hạnh phúc?
 • Bạn luôn luôn tính toán lượng calo đầu vào?

Nếu câu trả lời là có tức là bạn đang có một chế độ ăn uống không lành mạnh. Điều này cho thấy, bạn hoặc rất sợ thức ăn hoặc có xu hướng nhìn vào thực phẩm như một phương tiện giúp giải tỏa tâm trạng. Dù là lý do gì thì việc này có ảnh hưởng khá tiêu cực đến sức khỏe và cân nặng bạn.

Đừng kiêng khem quá nhiều

Kiêng khem không có nghĩa là bạn sẽ không được ăn những thức ăn bạn yêu thích. Bạn có thể ăn những loại đồ ăn yêu thích khi không đói để không ăn quá nhiều. Thêm vào đó lời khuyên hữu ích là hãy tích trữ đồ ăn của mình tại nhà.

Thực hành ăn uống có chủ ý

Hãy đừng thưởng thức thức ăn một cách qua loa, đại khái. Hãy xem việc ăn uống như việc thưởng thức nghệ thuật. Nhìn vào thức ăn, nhai chậm và tận hưởng từng chút một về hương vị của chúng. Ngoài ra, ăn uống có chủ ý và chậm rãi sẽ rất tốt cho hệ tiêu hóa.

Xem thêm: Học tiếng anh qua thì hiện tại đơn


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *